Jdi na obsah Jdi na menu

Muse zveřejnili první skladbu z chystané desky

15. 3. 2015

003---muse.jpgMuse (foto: Angelika Špicarová)

Britská rocková formace Muse představila první skladbu z připravovaného alba „Drones”. Píseň se jmenuje „Psycho”.

Začátkem června vyjde sedmé studiové album skupiny Muse. Kromě přebalu a tracklistu desky kapela prozradila i jméno spoluproducenta, který s ní na albu pracoval. Robert John „Mutt” Lange není žádný nováček, jeho rukama prošly úspěšné počiny Nickelback, The Corrs, Shanii Twain, Bryana Adamse nebo AC/DC. A to, že má k rocku opravdu hodně blízko, potvrzuje i první ochutnávka z novinky „Drones”.

Song „Psycho” zní hodně syrově, nabízí nefalšovaný rockový sound, a dává tak plně zapomenout na všechny elektronické zvuky, které u Muse hrály prim na více než dva roky starém titulu „The 2nd Law”. Pro skalní fanoušky formace to může být potěšující fakt, pro ty novější spíše šok. I tak si ale trojice ponechává určitou chytlavost a líbivost.

Předchozí nahrávka „The 2nd Law” z roku 2012 je dosud nejúspěšnější deskou kapely. Jak název novinky napovídá, jejím ústředním tématem budou drony ve všech možných podobách.

Zpěvák Matthew Bellamy k tomu prozradil: „Drony dnes ovládají svět a proměňují nás na jakési lidské drony. Tohle album zkoumá naši cestu od ztráty naděje a slepého odevzdání se, přes proměnu člověka v poslušného drona až k jeho vymanění se z téhle nadvlády.”

Text - zdroj: electropiknik.cz, musicserver.cz

Související:

Muse zveřejnili další ukázku z chystané desky