Jdi na obsah Jdi na menu

Hikaru Utada natočila novou verzi hitu Somewhere Near Marseilles

24. 4. 2024

hikaru-utada.jpgHikaru Utada (foto - zdroj: Epic Records)

Hikaru Utada, jedna z nejúspěšnějších japonských zpěvaček všech dob, se rozhodla poprvé rekapitulovat. Výběrová deska pojmenovaná „Science Fiction” mapuje její téměř tři dekády trvající kariéru a nebyla by to Hikki (jak je jí přezdíváno), kdyby si pro fanoušky nepřipravila spoustu překvapení.

Jedním z nich je i nová úprava předloňského singlu „Somewhere Near Marseilles” z alba „Bad Mode”, který ve sci-fi editu celou kolekci uzavírá.

Původně dvanáctiminutová píseň, za jejíž produkcí stojí sama interpretka a producent Floating Points, dostala daleko singlovější (pouze čtyřminutovou) délku a také skvělý klip z akvária. Ten byl sice natočen vertikálně, ale díky chytrým vizuálním úpravám funguje i vodorovně.

Elektronická skladba neztratila ani po zkrácení nic ze svého kouzla, a naopak nyní ještě snáze ukazuje, proč ji například Pitchfork zvolil na konci roku 2022 jako desátou nejlepší píseň roku. Kombinace angličtiny a trochy japonštiny navíc umožňuje rodačce z New Yorku odhalit všechny její trumfy.

Hikaru Utada na dvoudiskovou bestofku poskládala kromě nových mixů také několik předělávek svých starších songů, takže zvuk kolekce působí velmi soudržně a zároveň moderně. Na seznámení s tvorbou extrémně talentované skladatelky, producentky a zpěvačky proto nemají noví posluchači vhodnější příležitost.

Text - zdroj: musicserver.cz/Lukáš Boček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář