Jdi na obsah Jdi na menu

Ed Sheeran zveřejnil úžasně emotivní video k singlu Photograph

14. 5. 2015

016---ed-sheeran.jpgEd Sheeran (foto: Angelika Špicarová)

Čtyřiadvacetiletý britský zpěvák Ed Sheeran se rozhodl ukončit promo aktivity k aktuálnímu albu „x” a zveřejnil vizuál k posledním singlu z této desky, které po světě doposud prodal přes šest milionů kusů. Na úplný závěr si nechal jednu z nejsilnějších a fanoušky nejoblíbenějších písní - dojemnou „Photograph”.

Již v okamžik, kdy zveřejnil, že právě tento song bude pátým a úplně posledním singlem alba, sliboval, že naprosto výjimečné bude i video. A rozhodně nelhal. Společně se svými blízkými strávil dlouhé hodiny a vybíral ty nejhezčí domácí videa, která mapují jeho život. Úplně poprvé se tak fanoušci dočkají chronologického pohledu na jeho dětství i cestu k hudbě - jeho první krůčky, první hudební vystoupení ve škole, nahrávání prvních demosnímků i první koncerty na ulici. To vše završuje pohled na Eda Sheerana, jednu z největších hvězd populární hudby, dnes.

Tomuto nápadu se nedá vytknout prakticky nic. Jde o nejintimnější a zároveň nejupřímnější zpověď, jakou dnes může hvězda showbusinessu nabídnout, Ed navíc touto nádhernou písní korunuje celosvětový úspěch aktuálního alba. Zasvěcení odhadují, že song „Photograph” co do úspěchu překoná většinu jeho dosavadních singlů. Fakt, že první milion zhlédnutí klip zaznamenal za méně než čtyřiadvacet hodin po uvedení, naznačuje, že by se nemuseli mýlit.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc