Jdi na obsah Jdi na menu

House of Lords budou koncertovat v České republice!

20. 5. 2015

Live: House of Lords

13.10.2015 Klub Melodka, Brno
14.10.2015 Nová Chmelnice, Praha

houseoflords2015.jpgHouse of Lords (foto - zdroj: management kapely) 

Klenot amerického melodického hard rocku House of Lords přijede po vydání svého desátého studiového alba s názvem „Indestructible” koncertovat do České republiky!

Byť bychom za tak výsostně britským názvem, jako je House of Lords (Sněmovna lordů) čekali rockové vyslance Jejího veličenstva, opak je pravdou – domovem jedné z nejznámějších pomprockových kapel je (jak bývá v tomto ranku zvykem) slunná Kalifornie.

Právě tam se v roce 1988 sešli muzikanti zvučných jmen, kteří si právě vydobyli slušné renomé účinkováním v řadách tehdejších prvoligových souborů: klávesista Gregg Giuffria (ex-Angel), baskytarista Chuck Wright (ex-Quiet Riot), kytarista Lanny Cordola, bubeník Ken Mary a vůdčí osobnost kapely, charismatický vokalista James Christian. Materiál pro chystané debutové album tehdy zaujal kromě jiných i samotného Geneho Simmonse z Kiss, který byl vždy lepší obchodník než muzikant, a tak není divu, že se první album objevilo na trhu pod hlavičkou jeho vydavatelství. Zaznamenalo slušný úspěch, neboť se přesně drželo šablony typické pro konec osmdesátek, a když ještě navíc MTV nasadila klip s největším hitem alba, písní „Love Don´t Lie” (což byla rocková balada jak fík), zařadili se rázem House of Lords mezi tehdejší hudební elitu.

Po úspěšném turné spolu s Ozzym, Cheap Trick a Scorpions se členové kapely vrhli na přípravy druhého alba „Sahara” (1990). To přineslo nejen nové úspěchy a uznání, ale také další dolary na Simmonsův účet. Třetí CD „Demons Down” (1992) už se obešlo bez jeho pomoci a zdálo se, že na kapelu, která se postavila na vlastní nohy a vykročila vstříc zářné budoucnosti, čekají jen samá pozitiva. Ovšem za dveřmi už čekala Nirvana, grunge a totální změna stylu a vkusu rockových fanoušků.

Po letech nečinnosti to byl zpěvák Christian, který se nevzdal a z trosek pozvedl notně potrhaný prapor kapely. S novými spoluhráči oprášil kdysi slavné jméno a oživil vzpomínky na dřívější slávu. Podepsal smlouvu s agilním vydavatelstvím Frontiers a skupina se tak začala pomalu, ale jistě opět vracet do povědomí posluchačů.

Na podzim letošního roku se House of Lords opět vydají na evropská klubová pódia, aby naživo podpořili své nové album s názvem „Indestructible”. Kapela představí nejen skladby z aktuální novinky, ale věrné fanoušky potěší i výběrem toho nejlepšího ze své bohaté minulosti. I když už House of Lords nehrají pro plné stadióny a v prvních řadách ze sebe netrhají trička ječící blondýnky, pořád ještě se vyplatí jejich koncerty navštívit – už jen proto, že James Christian nezapomněl nic ze svého umění a jeho podmanivý chraplák nám spolehlivě navodí onu kouzelnou atmosféru let, kdy jsme si listovali v Metal Hammeru a poslouchali přitom hity jako „Remember My Name” nebo „Can´t  Find My Way Home”, které jsou dodnes neodmyslitelnou položkou koncertního playlistu House of Lords.

Vstupenky za 520,- Kč jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketstream, Eventim, Ticketpro a Ticket-Art.

Pořadatel: ozzyapotkan.cz