Jdi na obsah Jdi na menu

Halestorm, držitelé Grammy za nejlepší metalový koncert, vystoupí v Praze!

11. 4. 2015

Live: Halestorm

Datum: 13.08.2015                                                      Místo: Lucerna Music Bar, Praha

halestorm2015.jpgHalestorm (foto - zdroj: GoOut.cz)

S letošním albem „Into The Wild Life”, které vyšlo 10. dubna, Halestorm sahají hodně hluboko a představují dosud nejpoutavější a nejvíc eklektické skladby svého hudebního katalogu. Posouvají hranice. Výsledkem jsou mistrovské písničky, ve kterých se střídá šepot s řevem, tiché pasáže s rachotem. Jejich tvořivost jako by neměla hranice a kapelu nic nezastaví v naplnění jejich umělecké vize.

„Pro mě je tahle deska o nezávislosti a odvaze, kterých je třeba k vykročení do neznáma,” říká Hale. „Nevzdálili jsme se od toho, kým jsme, naopak je to mnohem víc o tom, kým opravdu jsme.”

Při nahrávání desky se Halestorm rozhodli nahrát ve studiu všechny skladby naživo za pomoci producenta Jay Joyce (Cage the Elephant, Eric Church).

Místo nahrávání ve velkých studiích v Los Angeles nebo New Yorku Halestorm tvořili „Into The Wild Life” ve východním Nashville a pokud nebyli zrovna ve studiu, nasávali atmosféru města. Nashville a jižanská hudba se staly součástí desky, stejně jako poslech kapel, které Haleho kdysi inspirovaly (Black Sabbath, Alice Cooper, Led Zeppelin). Jejich krédem se stalo „Pojďme se ponořit do věcí, které nás nadchly. Místo snahy o obnovení motoru jsme se tím motorem stali sami...”

Prvním singlem alba „Into The Wild Life” je „Apocalyptic”, bluesová pecka o divokém vztahu a skvělé sexuální chemii mezi prostěradly.

Deskou „Into The Wild Life” Halestorm dospěli v kapelu, která nemusí kvůli své identitě dělat žádné kompromisy. Od začátku měli pořádný nápřah a skladatelský talent, který se zamlouvá fanouškům Heart i Metallicy. Teď jsou kapelou, z jejichž hudby sálá energie a radost bez ohledu na styl, který se rozhodnou hrát.

Halestorm v roce 2013 obdrželi Grammy v kategorii Best Hard Rock/Metal Performance, je tedy zřejmé, že jejich pražský koncert, který se uskuteční 13. srpna v pražském Lucerna Music Baru, bude pro fanoušky metalu velkým lákadlem.

Vstupenky za 330,- Kč + poplatky jsou k dispozici na webu musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. V pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu budou lístky za 400,- Kč.

Web klubu: musicbar.cz