Jdi na obsah Jdi na menu

Dreadzone se po dvou letech vrací do Prahy!

24. 5. 2015

Live: Dreadzone

Datum: 01.06.2015      Místo: Lucerna Music Bar, Praha

1131.jpgDreadzone (foto: Angelika Špicarová)

Britští Dreadzone oslavili v roce 2013 dvacet let na scéně svým sedmým studiovým albem „Escapades”. V pondělí 1. června se vrátí do pražského Lucerna Music Baru, aby fanouškům předvedli svou energickou show plnou dubu, reggae, electra a rocku.

Na letošní rok si Dreadzone připravili live set nejen s peckami z aktuálního alba, ale také s největšími hity jejich bohaté historie jako jsou „Little Britain”, „American Dread” nebo „Captain Dread”.

120.jpgDreadzone (foto: Angelika Špicarová)

118.jpgDreadzone (foto: Angelika Špicarová)

Průkopníci electro-dubu vznikli v roce 1993. K zakládajícím členům bubeníkovi Greg Robertsovi (ex Big Audio Dynamite) a Timu Branovi se brzo přidali basista Leo Williams a klávesista Dan Donovan (ex Big Audio Dynamite). V současnosti tvoří kapelu bubeník Greg Dread, bassmaster Leo Williams, MC Spee, legendární reggae vokalista Earl 16, kytarista Chris Compton a Bazil, který vládne elektronickým mašinkám.

Oblíbená kapela evropských festivalů v roce 1994 otevírala Pyramid Stage na legendárním britském Glastonbury. Jejich unikátní směs electra, dubu a reggae se stala brzy velmi populární mezi fanoušky nejen na Britských ostrovech, ale i po celé Evropě. Dreadzone vydali v roce 2011 bestofku „The Good, The Bad And The Dread”, která mapuje jejich ojedinělou hudební historii. V roce 2012 vyšla dvoudisková reedice jejich průlomového alba „Second Light”, která obsahuje dříve nevydaný živý materiál.

V září 2013 pak vyšlo poslední album „Escapades”, které se nahrávalo v Mick Jones studiu v Londýně a spoluprodukoval jej původní člen a spoluzakladatel Dreadzone Tim Bran. V únoru letošního roku vydali Dreadzone EP remixů tracku „Fire In The Dark”, který vyšel původně na „Escapades”. Remixy dodali Teddy Killerz, Bazil a King Dread, přičemž verze od prvně jmenovaného zaznamenala na Youtube už téměř 300 000 zhlédnutí.

Společně s Dreadzone vystoupí producent a DJ MikkiM a DJ Babylon Rocker. MikkiM vydal na začátku roku novou desku „Santiago”, kterou nahrával na Kubě a která získala spoustu pozitivních ohlasů.

Koncert je warm-upem na festival Rock for Churchill, který proběhne 28. a 29. srpna v severočeském Vroutku. Na 16. ročník přijedou Selah Sue, Archive, Asian Dub Foundation, Looptroop Rockers, Royal Republic, Submotion Orchestra, Babylon Circus a řada dalších.

Vstupenky jsou k dispozici za 350,- Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě v den koncertu budou lístky za 430,- Kč.