Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy zavítají The Ex s projektem Brass Unbound!

16. 5. 2015

Live: The Ex & Brass Unbound           

Datum: 21.05.2015                              Místo: Palác Akropolis, Praha

the_ex-2015.jpgThe Ex & Brass Unbound (foto - zdroj: rachot.cz)

Když se splaší žestě uvnitř punk-rockového běsnění, jediná židle nezůstane obsazená. Hvězdy Pitchforku sází na údernou fúzi free jazzu, etiopských rytmů a tvorby hudebníků punkové exploze.

To, že holandská skupina The Ex bývá označována za „post rockovou” či spojována s punkovými kořeny, může být zavádějící. Podstatné je, že tato výjimečná sestava představuje stálici a kvalitu napříč hudebními žánry, nezávislou na dobových trendech.

Kapela přijede do Paláce Akropolis s projektem Brass Unbound, ve kterém tentokrát The Ex doprovodí prominentní američtí dechaři Nat Wooley (trubka) a Ken Vandermark (žestě).

Výčet jmen, s nimiž The Ex spolupracovali, připomíná encyklopedii Who-Is-Who posledního čtvrt století: Sonic Youth, Tortoise, Tom Cora, Chumbawamba, John Cale Band, Shellac, Fugazi, John Butcher, Steve Albini a další. Tento úctyhodný seznam ještě rozšířili hudebníci world music: malijský hráč na koru Djibril Diabate, Konono No.1 z Konga, kurdský hráč na saz Brader Musuki. Mezi nejvýznamnější počiny poslední doby patří také společný projekt The Ex a veterána etiopské hudební scény, saxofonisty Getatchewa Mekurii.

Od svého vzniku vydala kapela více než 20 řadových alb a odehrála téměř 1800 koncertů po celém světě, nahrávala hudbu k filmům a modernímu tanci. Řadová alba natáčí a produkuje legendární Steve Albini. The Ex vydávají desky na své vlastní značce, vedle toho má kytarista Terrie label Terp Records, kytarista Andy label Unsound a zpěvák a kytarista Arnold label Makkum.

Sestava kapely:

Andy Moor - kytara
Terrie Hessels - kytara
Katrin Bornefeld - bicí
Arnold de Boer - zpěv /kytara
Ken Vandermark - dechy
Nate Wooley - trubka

Vstupenky:

  • 300,- Kč – v Paláci Akropolis – ke stání – (prodej do: 20.05.2015)
  • 350,- Kč – v Paláci Akropolis – k sezení – (prodej do: 20.05.2015)
  • prodej také v sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a GoOut.cz

Na místě v den koncertu budou lístky za 400,- Kč ke stání a 450,- Kč k sezení.

Web: palacakropolis.cz