Jdi na obsah Jdi na menu

Britský hudebník Justin Lavash pokřtí v Praze svou novou desku!

19. 5. 2015

Live: Justin Lavash          

Datum: 26.05.2015                                                           Místo: NoD/Roxy, Praha

justinlavash2015.jpgJustin Lavash (foto - zdroj: nod.roxy.cz)

Po třech letech vydává britský kytarista a zpěvák Justin Lavash nové, žánrově doposud nejrozmanitější album s názvem „Changing of Tides”, které pokřtí 26. května v pražském experimentálním prostoru NoD.

Nové album nabídne moderně pojaté písničkářství se střetáváním hudebních stylů a s rozmanitými hosty, kteří se zúčastní i křtu.

„Tento koncert pro mne bude speciální příležitostí jak spojit muzikanty, kteří se mnou nahráli nové album a ani se ve studiu nepotkali. To se ne vždy poštěstí, obzvláště když pocházejí z různých koutů světa. Také se těším na zvuk velké kapely, obvykle totiž hrávám sám nebo v duu.” Řekl Lavash.

Lavash už deset let považuje za svůj domov Prahu, kde zaujal hudební veřejnost osobitou a brilantní hrou na kytaru.

Na kontě má celou řadu spoluprací s předními českými hudebníky – Michalem Horáčkem, Monikou Načevou, Lenkou Dusilovou, Vladimírem Mertou, Sunflower Caravan nebo aktuálně s písničkářkou Radůzou.

Mnohé z jeho kolegů naleznete také na novince „Changing of Tides”. Kromě producenta Iana Keloskyho si Lavash přizval bubeníka Davida Landštofa s kytaristou Josefem Štěpánkem, mezi hosty se objeví americký zpěvák Dan Reed, britský basista Jerry Sallis, česká hudební scéna bude zastoupena Lenkou Dusilovou, pianistkou Beatou Hlavenkovou, cellistou Jonášem Krejčím či trombonistou Štěpánem Janouškem.

„Na desce je dost hostů, jsou to lidé, se kterými jsem pracoval a cítím se při hraní s nimi dobře. Landštof je fantastický bubeník, jsem přesvědčen, že jeden z nejlepších u nás, jeho výkon a inteligence ve studiu byly výjimečné. Beata je velmi lyrickou pianistkou, zároveň je v její hře něco velmi silného, ve svém přístupu je až avantgardní. S Lenkou je vždy potěšením pracovat, má perfektní hlas. Štěpán Janoušek patří k nejtalentovanějším mladým hráčům v této republice, víc jsem si přát nemohl.” Zmínil písničkář.

Album vyšlo i díky úspěšné crowdfundingové podpoře, na domácím labelu Tranzistor.

Vstupenky jsou k dispozici za 150,- Kč v předprodejní síti GoOut.cz. Na místě v den koncertu budou lístky za 200,- Kč.