Jdi na obsah Jdi na menu

The Cat Empire vystoupí poprvé v České republice!

9. 2. 2015

Live: The Cat Empire

Datum: 17.06.2015                    Místo: Lucerna Music Bar, Praha

the-cat-empire-2015.jpgThe Cat Empire (foto - zdroj: musicbar.cz)

The Cat Empire, jedna z nejúspěšnějších australských kapel současnosti, splní konečně sen tuzemským fanouškům a představí se premiérově v České republice. Melbournský sextet předvede svou chytlavou a vtipnou fúzi jazzu, ska, reggae a rocku 17. června v pražském Lucerna Music Baru.

Ať už se ve světových trendech děje cokoli, The Cat Empire se pro mezinárodní hudební veřejnost stali symbolem nezávislosti, otevřené mysli a radostného života.

Pražský koncert je součástí jejich letošního velkého světového turné a bude jedinou hudební zastávkou The Cat Empire na východ od Německa. Do Prahy přijede slavná australská šestice pouhé tři dny po jejich plánované očekávané koncertní premiéře v londýnské Royal Albert Hall.

Dosud poslední album „Steal the Light“ z roku 2013 znamenalo pro kapelu podle jejích vlastních slov návrat ke kořenům: „V mnoha směrech se na něm vracíme ke své původní hudební estetice, k jednoduchému poznání, že hudba má být určena k tanci a k tomu, aby se člověk cítil fajn. Beat naší nahrávky náleží všem národům, měl by lidi rozesmát a roztančit. To je vše, co chceme,“ říká trumpetista Harry Angus.

Přestože jsou The Cat Empire studiově velmi aktivní (od roku 2003 dosud vydali šest alb), svou největší sílu předvádí na energických, roztančených a v dobrém slova smyslu teatrálně pojatých koncertech. Loni v březnu odehráli již svůj tisící živý koncert a v letošním roce je čeká hned několik desítek velkých vystoupení po celém světě. The Cat Empire hrají ve složení perkuse-bicí, basa, gramofony, klávesy a trubka (+ hostující dechová sekce), koncertům dominují výrazné vokály Felixe Riebla a Harryho Anguse. Zajímavostí je, že na pódiu nenajdete kytaristu.

Kapela začala vystupovat na sklonku milénia v tříčlenné sestavě, v roce 2001 vydala singl „Feline“, eponymním albovým debutem své fanoušky potěšili v roce 2003. Jejich renomé v rodné Austrálii bylo tehdy již tak vysoké, že album za prodeje obdrželo trojnásobnou platinovou desku. Do jejich albové diskografie od té doby přibylo dalších pět alb plných návykových melodií, hitových refrénů a energických rytmů. V rámci současného turné si The Cat Empire na svých fanoušcích prověřují nové skladby z právě připravovaného alba.

„Kdy si užívám koncert nejvíc?“ Zpěvák Felix Riebl má jasno: „Když publikum zpívá zpátky. Moje paže, nohy, ruce a ramena jsou naprosto zrelaxované. Všechno do sebe zapadá: rytmus, všechny nástroje, hlas. Zvuk na pódiu je přirozený a my přitom cítíme dynamiku. V tu chvíli to má správný náboj. Ale trochu spekuluju, protože nejlepší show si prostě nepamatuju. Jsou jako sen. Vzpomenu si na ně až ve chvíli, kdy jsem zase na pódiu.“

Snad si na své nejlepší show The Cat Empire rozpomenou také 17. června během svého dvouhodinového vystoupení v Lucerna Music Baru.

Vstupenky na koncert The Cat Empire jsou k dispozici na NoLimits.cz. Prvních 100 ks lístků za 640,- Kč, dalších 200 ks lístků za 740,- Kč, dále v předprodeji za 840,- Kč, na místě v den koncertu za 1290,- Kč.

Web: www.musicbar.cz

Související:

The Cat Empire přijedou do Prahy po vyprodané Royal Albert Hall!