Jdi na obsah Jdi na menu

Roxette se vrátí po čtyřech letech do České republiky!

20. 11. 2014

Live: Roxette

Datum: 21.05.2015                                     Místo: O2 Arena, Praha

roxette2014.jpgRoxette (foto - zdroj: Live Nation)

V současné době Roxette plní haly plné jásajících fanoušků v Rusku, Pobaltí a ve Finsku. Po dokončení této koncertní série v listopadu tohoto roku Roxette opět vyjedou na šňůru v únoru 2015. Turné odstartují v Austrálii a na Novém Zélandu. Jeho evropská část bude zahájena 10. května v Miláně, o jedenáct dní později pak Roxette vystoupí v pražské O2 Areně.

„Je to úžasné být zpátky na mezinárodní scéně. Ohlasy, kterých se nám od našeho publika po všechny ty roky dostává, jsou ohromující a my se nemůžeme dočkat, až se znovu s našimi fanoušky setkáme. Těšíme se na setkání s Vámi v Evropě!” - Roxette

Roxette jsou jedni z nejúspěšnějších světových hitmakerů. Jejich velká chvíle přišla na konci 80. let s průlomovou skladbou „The Look” z alba „Look Sharp!”. Od té doby kapela se svými skladbami ovládla nejeden hitparádový žebříček po celém světě, především díky hitům jako „It Must Have Been Love”, „Listen To Your Heart”, „Joyride”, „How Do You Do!”, „Dangerous”, „Fading Like A Flower” nebo „Dressed For Success”. Roxette prodali po celém světě přes 75 milionů alb - impozantní skladby „Listen To Your Heart” a „It Must Have Been Love” zazněly jen v amerických rádiích více než 4 milionkrát. Po dobu čtyř let kapela nikdy neopustila žebříček hitparády Billboard Hot 100, a to vše během 90. let.

Po dlouhé přestávce, během níž se Marie Fredriksson zotavovala z rakoviny, se Marie a Per Gessle opět sešli v roce 2011. S novým albem „Charm School” a singlem „She’s Got Nothing On (But The Radio)” Roxette opět obsadili vrcholky světových hitparád. Na následujícím turné pak kapela dvakrát objela celý svět a představila se na 153 koncertech pro více než jeden a půl milionu fanoušků.

Na plánované evropské šňůře v roce 2015 odehrají Roxette 29 koncertů v 18 různých státech. Během těchto vystoupení oslaví kapela třicáté výročí vzniku, turné se proto jmenuje „The XXX Anniversary Tour”.

Vstupenky na pražský koncert Roxette jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal od 1090,- Kč do 1490,- Kč

Související:

Roxette přidávají další koncert v České republice!