Jdi na obsah Jdi na menu

Pražský koncert Céline Dion se uskuteční až v příštím roce!

26. 5. 2022

Live: Céline Dion

Datum: 24.02.2023                                              Místo: O2 Arena, Praha

celine-dion.jpgCéline Dion (foto - zdroj: Sony Music Canada)

Na základě stále probíhající rekonvalescence a přetrvávajících zdravotních obtíží, oznámila kanadská zpěvačka Céline Dion odklad svého „Courage World Tour” na příští rok. Evropská část turné odstartuje v pražské O2 Areně 24. února 2023.

Céline Dion stihla odjet prvních 52 koncertů před začátkem pandemie v roce 2020. Nedávno však musela podstoupit léčbu kvůli těžkým křečím, které jí brání ve výkonu, a ta bohužel trvá déle než doufala. Momentálně je slavná umělkyně pod nepřetržitým dohledem zdravotnického týmu a společně usilovně pokračují v terapiích.

Evropská část „Courage World Tour” původně naplánovaná na 25. května až 24. září 2022 se tedy přesouvá na 24. února až 4. října 2023.

„Je mi moc líto, že musíme opět přeložit naši evropskou šňůru. Nejprve jsme museli termín přeložit kvůli pandemii, nyní je to můj zdravotní stav, který nás nutí přesunout koncerty znovu. Cítím se lépe, nicméně stále mě postihují drobné křeče. Na scéně však musím být ve skvělé kondici. Upřímně se nemůžu dočkat, až zase vyskočím na pódium, ovšem potřebuji ještě nějaký čas navíc. Dělám vše pro to, abych se do patřičné formy dostala co nejdříve a mohla na svých koncertech podat 100% výkon, protože to je přesně to, co si zasloužíte,” vzkazuje fanouškům Céline Dion.

Kanadská diva, která sbírá ocenění od svých osmnácti let, prodala za 35 let trvající kariéru téměř 250 milionů hudebních nosičů. Byla oceněna pěti Grammy, dvěma Oscary a v roce 2004 získala cenu Diamond Award jako nejprodávanější zpěvačka všech dob. Navíc byla Céline Dion v roce 2016 oceněna Icon Award za celoživotní přínos organizací Billboard Music Awards.

Turné nabídne jak nejznámější písně, mezi něž patří mimo jiné i titulní song k filmu „Titanic” s názvem „My Heart Will Go On” nebo osobitá verze nahrávky „All By Myself”, tak aktuální skladby z posledního alba, které návštěvníky přenesou od světoznámých hitů do prostředí současného popu.

Všechny vstupenky zakoupené na původní pražský termín (21. května 2020) nebo náhradní termíny (24. května 2021 a 22. června 2022) zůstávají nadále v platnosti i na nové datum koncertu 24. února 2023 a není potřeba je vyměňovat. Momentálně je k dispozici ještě několik lístků v síti Ticketportal. Pořadateli show jsou Concerts West, AEG Production a Bestsport.